Sport
NOS

Kodaira pakt wereldtitel sprint, De Neeling zesde

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Kodaira pakt wereldtitel sprint, De Neeling zesde

De Japanse Nao Kodaira heeft op de WK sprint in Heerenveen de wereldtitel gepakt. Haar landgenote Miho Takagi werd verrassend tweede.

Al na dag 1 ging titelfavoriete Kodaira aan de leiding in het klassement en bleef daar op de tweede dag. Op de 1.000 meter reed ze de derde tijd (1.14,96) en pakte, net zoals in 2017, de wereldtitel sprint.

Haar landgenote, de wereldkampioene allround Miho Takagi, won de vrouwenkilometer maar ging Kodaira niet voorbij in het klassement. Zij werd uiteindelijk tweede.

De Amerikaanse wereldkampioene Brittany Bowe, die geldt als een specialiste op de 1.000 meter begon aan de laatste afstand als derde in het klassement, maar vormde met een tijd van 1.14,64 geen gevaar voor Kodaira. Ze won maar drie tienden op de Japanse en eindigde als derde in het algemeen klassement.

De Neeling snelste Nederlandse

Sanneke de Neeling was de beste Nederlandse in Thialf. Zij sloot het toernooi af met een zesde plaats in de eindklassering. Na zaterdag bezette ze de achtste positie. Op zondag was ze op beide afstanden langzamer dan op zaterdag, maar wist ze toch twee plaatsen in de rangschikking te klimmen.

"Ik ben hartstikke blij", reageerde De Neeling na afloop. "Ik heb een hele goede tweede dag gereden en een zesde plaats is gewoon hartstikke mooi."

Jutta Leerdam werd tiende in het klassement. Letitia de Jong was op zondag sneller dan op zaterdag op zowel de 500 als de 1.000 meter, ze werd dertiende.

Kodaira wint de wereldtitel sprint

Ster advertentie
Ster advertentie