appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Squashers Van der Heijden op familieweekend naar het NK

ANP
donderdag 7 februari 2019 | NOS | NOS Sport

Donderdag is het NK Squash begonnen in Amsterdam. Vier dagen lang strijd de Nederlandse top tegen elkaar in het Frans Otten stadion. Bij de vrouwen is Milou van der Heijden, Nederlands hoogst genoteerde op de wereldranglijst, de torenhoge favoriet. En dat is geen solo-prestatie, heel de familie is daar mee gemoeid. Verslaggeefster Eline de Zeeuw zocht ze voor Langs de Lijn en Omstreken op.

NK Squash: ons kent ons, kent ons

"Ik heb Milou altijd geprobeerd weg te houden bij squash. Maar dat is niet gelukt", vertelt haar vader Sjef, ooit bondscoach van de Nederlandse mannen. Zijn stiefzoon Dylan Bennett en dus ook de stiefbroer van Milou, is nu haar trainer. Hoe hun leven in elkaar steekt en wat zij precies aan elkaar hebben, vertellen de drie hoofdpersonen in kwestie.

En hoewel Dylan al wel eventjes gestopt is, denkt hij nog altijd dat hij Milou kan verslaan. "Als Robin Haase tegen Serena Williams speelt, heeft Williams ook niets te vertellen. Zo moet je het zien."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1