Sport
NOS

Kiki Bertens heeft haar achtste WTA-titel binnen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Kiki Bertens heeft haar achtste WTA-titel binnen

Kiki Bertens heeft revanche genomen op haar vroege uitschakeling op de Australian Open. Twee weken na haar nederlaag in de tweede ronde van het grandslamtoernooi heeft ze haar achtste WTA-toernooi gewonnen. In Sint Petersburg won ze met 7-6 en 6-4 van Donna Vekic uit Kroatië.

Kiki Bertens pakt in Sint Petersburg haar achtste WTA-titel

"Ik begon gewoon niet goed", vertelt Bertens.Ze stond 5-2 achter en het zag er niet goed uit. "Mijn tegenstander wel en dan kan het snel gaan. Uiteindelijk heb ik op 3-2 even gesproken met Ray (coach Raemon Sluiter, red.). Hij zei dat ik weer naar mijn ritme moest gaan zoeken en dat het gevoel dan weer terug zou komen. Daarna ging het inderdaad beter."

De set werd omgedraaid en Bertens pakte de leiding. "Toen ging het inderdaad een stuk beter, mijn tegenstandster ging fouten maken en dat hielp ook goed mee." Wat opviel was de rust die Bertens uitstraalde. Volgens haar had dat vooral met de ervaring te maken. "Die ervaring heb je nu ondertussen wel. Het was mijn tiende finale en dat maakte het erg mooi. Als je daar acht van wint, helpt dat natuurlijk wel."

De voorlaatste WTA-toernooizege van Bertens was in Seoul in september vorig jaar. Verder won ze in Charleston en Cincinnati (2018), Gstaad en Nürnberg (2017), Nürnberg (2016) en Fès (2012). Ze verloor alleen de finales in Madrid (2018) en Gstaad (2016). Na de vroege uitschakeling op de Australian Open, in de tweede ronde, lijkt Bertens weer in vorm te zijn. "Het is mijn eerste titel zo vroeg in het seizoen. Na een teleurstellende trip in Australië is het mooi om de week erna een titel te winnen."

"Beter dan ooit?'

Volgens de kenners is Bertens beter dan ooit. "Ik hoop het wel", reageert Bertens. "Ik sta er goed voor. Het is nu een kwestie om in dit ritme te blijven en zo door te gaan." Bertens vliegt morgen terug naar Nederland en vertrekt donderdag alweer naar Doha, daar begint ze volgende week aan haar volgende toernooi.

Ster advertentie
Ster advertentie