appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Oud-bokser Rudi Lubbers krijgt bezoek van zoon Marco

Rudi Lubbers
vrijdag 1 februari 2019 | NOS | NOS Sport

 Oud-bokser Rudi Lubbers stond deze week in het middelpunt van de schijnwerpers. Andere Tijden Sport besteedde afgelopen zondag aandacht aan het leven van Lubbers, die met zijn partner Ria overleeft in een oud vervallen busje in ijskoud Bulgarije. Zijn zoon Marco had hij al drie jaar niet gezien, maar daar is vrijdag verandering ingekomen. Marco pakte het vliegtuig en zocht zijn ouders op. ATS-programmamaker Bart Nijpels doet zijn verhaal in Langs de Lijn en Omstreken.

In de uitzending kwam naar voren in wat voor erbarmelijke staat Lubbers op dit moment leeft. Hij werd het nationale zorgenkindje en vanuit allerlei hoeken werd er hulp aangeboden. “Het belangrijkste was dat hij die hulp zou aanvaarden, want hij heeft er moeite mee dat mensen hem willen helpen. Het is een trotse man die er niet van houdt om zijn handje op te houden. Maar hij zal moeten realiseren dat het zo niet langer kan. Zijn zoon is daarover nu met hem in gesprek. Hoe dat gaat uitpakken, weet natuurlijk niemand.”

Bart Nijpels over de redding van oud-bokser Rudi Lubbers

Afgelopen week gingen diverse alarmbellen rinkelen, omdat Rudi en Ria er slecht aan toe zouden zijn. Met de oud-bokser gaat het naar omstandigheden redelijk, maar dat geldt niet voor zijn vrouw. Nijpels had kort voor de uitzending nog contact met de mensen rondom Lubbers. “Ria is een uurtje geleden met een ambulance afgevoerd, omdat ze er slecht aan toe was. Ze is bij kennis, maar ze lag toch vrij roerloos op bed en bewoog amper.” Hoe het op dit moment met haar gaat, is niet bekend.

 

 

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1