appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Bureau Sport: 'In Denemarken springt geen dronken Belg voor Mathieu's fiets!'

Bureau Sport
vrijdag 1 februari 2019 | BNNVARA | Bureau Sport Twitter

De mannen van Bureau Sport blikken iedere week vooruit op het komende sportweekend. Wil je weten waar jij dit weekend écht voor moet gaan zitten? Check het snel hieronder!

Bureau Sport: 'Van der Poel heeft geen WK-complex, toch?'

Allereerst staan de biertjes met blokjes kaas al weken in de koelkast voor het WK veldrijden. In Denemarken is het bij de mannen vooral Mathieu van der Poel tegen de rest. Hij laat het complete peloton al het hele seizoen zijn achterband zien, maar kan hij het nu ook op het WK?

"Heeft Mathieu van der Poel een WK-complex?" Erik durft de vraag hardop te stellen. Frank is vooral blij dat het WK in Denemarken is. "Dan heb je geen schreeuwende Belgen, geen extra druk." Nou, wie weet heeft het effect. Laten we het hopen met z'n allen. En vergeet ook de vrouwenwedstrijd niet! Lucinda Brand en Marianne Vos zijn de voornaamste Nederlandse kanshebbers op de titel.

Wat doet Ajax tegen VVV?

In de Eredivisie gaan we eens kijken hoe Ajax zich gaat herstellen. De nederlaag tegen Feyenoord kwam hard aan in Amsterdam, dus tegen VVV moet de ommekeer komen. "Dat is een wedstrijd waarvan je normaal zegt: wordt het 5 of 6-0", aldus Erik. Maar Frank vult aan: "Nu denk ik: hoe komt Ajax uit het bad der zelfdestructie."

Overigens ontbreekt bij concurrent PSV Hirving Lozano. Hij heeft een hersenschudding en PSV wil geen risico nemen met de Mexicaan. Feyenoord, de nummer drie van de Eredivisie, gaat op bezoek bij stadgenoot Excelsior.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1