appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Nederlandse shorttrackers sneuvelen op EK in halve finales 1.500 meter

ANP
zaterdag 12 januari 2019 | NOS | Redacte

De Nederlandse shorttrackers hebben op de 1.500 meter bij de EK in Dordrecht niet mee kunnen doen om de medailles. Zowel Daan Breeuwsma, Dylan Hoogerwerf als Itzhak de Laat haalde de A-finale niet. 

Breeuwsma, die vorige week met succes zijn nationale titel verdedigde, en Hoogerwerf werden respectievelijk vierde en zesde in de eerste halve finale.

In de andere halve eindstrijd ging Itzhak de Laat onderuit. Hij kreeg even later een straf.

Extra doel

De Nederlandse equipe heeft er dit EK een extra doel bij: Sjinkie Knecht trots maken. Het kopstuk van de mannenploeg ligt met ernstige brandwonden in het ziekenhuis.

"We kwamen hier eerst voor een mooi toernooi. Nu wil ik hem blij maken", sprak Breeuwsma, die al van jongs af aan met Knegt schaatst.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1