appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume
STER Advertentie

Bureau Sport: 'Van der Poel wint NK met twee vingers in de neus!'

Bureau Sport
vrijdag 11 januari 2019 | BNNVARA | Bureau Sport Twitter

De mannen van Bureau Sport blikken iedere week vooruit op het komende sportweekend. Wil je weten waar jij dit weekend écht voor moet gaan zitten? Check het snel!

Bureau Sport blikt vooruit op het sportweekend!

Het NK veldrijden, dáár hebben wij zin in! De mannenwedstrijd staat aanstaande zondag op het programma, maar die kunnen we gewoon overslaan hè. Mathieu van der Poel gaat in Huijbergen met twee vingers in zijn neus winnen.

Maar de vrouwenwedstrijd, die gaan we met een scherp oog in de gaten houden. Er zijn zóveel kanshebbers. Annemarie Worst, Sophie de Boer, Denise ‘overseas' Betsema (zij komt van Texel), Lucinda Brand en good old Marianne Vos. "Veldrijden, dat wordt het nieuwe schaatsen", aldus Mark Tuitert. "Nederlandse hegemonie!"

Alle vormen van schaatsen komen voorbij

En er is veel gaande op het ijs dit weekend. In het Italiaanse Collalbo wordt dit weekend gestreden voor de Europese titels Sprint en Allround, terwijl in ons eigen Dordrecht wordt geracet bij het EK shorttrack. Over het shorttrack kunnen we kort zijn: alle ogen zijn gericht op olympisch kampioene Suzanne Schulting. Kan zij het opnieuw waarmaken. En hoe ver komt Nederlands kampioen Daan Breeuwsma bij de mannen?

Daarnaast hebben we hoge verwachten van de EK Allround en Sprint in Italië. Neemt Patrick Roest definitief de kroon over van Sven Kramer? Die laatste won maar liefst acht van de laatste elf (!) EK's! En hoe houdt Ireen Wüst zich? Komen wij Nederlanders er nog wel aan te pas bij het internationale sprintgeweld? Kortom: je kunt weer lekker op de bank neerploffen voor een mooi weekend vol sport!

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1