appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume
STER Advertentie

Hugo Haak, van renner naar bondscoach in één jaar

ANP
dinsdag 4 december 2018 | NOS | Daan van den Berg

Een jaar geleden nam Hugo Haak afscheid van de sport. Althans, als baanwielrenner. Hij bleef bij de teamsprinters betrokken en ging verder als assistent-coach. Nu de bondscoach weg is neemt de pas 27-jarige coach het over. 

Drie jaar geleden beleefde hij het hoogtepunt van zijn carrière. Hugo Haak werd samen met Nils van 't Hoenderdaal en Jeffrey Hoogland Europees kampioen op de teamsprint. Het was het begin van iets moois. Sinds dat toernooi in 2015 werden de baansprinters onder leiding van coach Rene Wolff sterker en sterker. 

In Rio moest het gebeuren. Maar voordat het zover was moest er een selectie worden gemaakt. In een speciale selectiewedstrijd viel Haak af en ging Theo Bos naar de spelen. Haak baalde ontzettend en had het er ontzettend moeilijk mee. Toch bleef hij doorgaan en kon hij zich weer motiveren om op de fiets te stappen. Toch ging het niet goed met de 27-jarige renner uit Vianen. Haak kreeg last van zijn meniscus en moest zijn fiets aan de kant zetten. 

Hugo Haak, van renner naar bondscoach in één jaar

Toch bleef Haak nauw betrokken bij de baanploeg. Hij werd assistent van de nieuwe bondscoach, Bill Huck. Niet veel later stopte ook Huck en moest de ploeg op zoek naar een nieuw coach. Die werd gevonden in Hugo Haak. De 27-jarige ex-renner wordt nu bondscoach. 

 

 

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1