Sport
EONOS

Handbalsters winnen laatste oefenduel voor EK

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Handbalsters winnen laatste oefenduel voor EK

Volle tribunes, een gezellige sfeer en een ruime overwinning met flitsend spel. Zo moet ongeveer een ideale uitzwaaiwedstrijd eruit zien. Voor de Nederlandse handbalsters bleef het flitsende spel achter. Er werd weliswaar gewonnen van Angola, maar een flinke dosis vertrouwen tanken in aanloop naar het EK zat er niet in.

"Als je naar de uitslag kijkt (32-29, red.) kun je zeggen dat het moeizaam is", erkent aanvoerster Lois Abbingh. "Maar het was ook een duel waarin we veel moesten proberen. Ik hoop dat de bondscoach wat wijzer is geworden."

Over anderhalve week begint het EK voor Oranje zonder de belangrijke krachten Yvette Broch (tijdelijk gestopt) en Danick Snelder (geblesseerd). Een enorme aderlating voor de ploeg die twee jaar terug nog de EK-finale haalde.

Handbalster Abbingh over uitzwaaiduel Oranje

Abbingh: "Het is duidelijk dat we aan kwaliteit hebben ingeboet, maar we moeten ons richten op positieve punten. Er zijn meerdere landen die belangrijke speelsters missen."

Oranje begint zaterdagmiddag 1 december met een wedstrijd tegen Hongarije. Vanaf 15.00 uur wordt er gespeeld in Estland. De wedstrijden zijn live te volgen op NPO Radio 1.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie