Sport
EONOS

Karateka Smaal had zelf graag naar WK gegaan, maar moedigt nu vriendin aan

foto: PRO SHOTSfoto: PRO SHOTS
  1. Nieuwschevron right
  2. Karateka Smaal had zelf graag naar WK gegaan, maar moedigt nu vriendin aan

In Madrid is vandaag de WK karate van start gegaan. Nederland is met acht verschillende karateka verdeeld over verschillende onderdelen en gewichtsklassen goed vertegenwoordigd. Een karateka die niet van de partij is in Madrid is René Smaal. De Europees kampioen van 2011 en nummer vijf op het WK van 2016 kon geen sponsor vinden en moet zo noodgedwongen een einde maken aan zijn carrière.

Smaal kwam afgelopen zomer tot de conclusie dat het financieel niet meer mogelijk is om mee te doen aan internationale toernooien. Hij besloot zich volledig op zijn eigen sportschool in Apeldoorn te richten. En daar baalt Smaal ontzettend van, want hij gaf zichzelf een goede kans op de WK. "Ik heb eigenlijk zeven jaar op het WK-podium gestaan, dus ik zag mezelf wel als een kanshebber", zegt hij.

Smaal volgt ondanks zijn afwezigheid de WK op de voet. En dat heeft alles te maken met zijn verloofde, de Griekse Vicky Panetsidou. Zij is namelijk ook kareteka en omdat Panetsidou wel een sponsor heeft, is zij gewoon aanwezig in Madrid. "We hebben samen zo hard getraind en ik train dan optimaal met haar mee", zegt Smaal, die om die reden nog topfit is. "Dus ik had er wat dat betreft net zo goed zelf kunnen staan. Maar ik verwacht heel veel van haar. Ik heb nog nooit iemand gezien zo gretig is."

René Smaal had zelf graag naar de WK karate gegaan, maar moedigt nu vriendin aan.mp3

Ster advertentie
Ster advertentie