Sport

Weet Verstappen weer te winnen in Mexico?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Weet Verstappen weer te winnen in Mexico?

[NOS] De Grand Prix van Mexico in 2017. Lewis Hamilton vecht samen met Sebastian Vettel voor de wereldtitel. Winst is niet benodigd voor de Britse coureur van Mercedes. Max Verstappen won de race en Hamilton werd met een negende plek wereldkampioen. Dit jaar weer? De rode lichten gaan om 20.10 uur uit en is met flitsen te volgen op NPO Radio 1.

Een negende plek is dit jaar niet genoeg voor Lewis Hamilton. De zevende stek is het minimale. Mocht Hamilton wereldkampioen worden (en die kans zit er dik in), dan is dat zijn vijfde wereldtitel. Alleen Formule 1-legende Michael Schumacher (7 wereldtitels) heeft meer titels achter zijn naam staan.

Na vorige week, waarin werd verwacht dat Hamilton al kampioen zou worden, is het gat tussen de Brit en Vettel gegroeid tot 70 punten, met nog drie races te gaan.

Max Verstappen

Max Verstappen oogstte veel lof vorige week in Austin. Na een start op de achttiende plek rukte hij na één ronde op tot de negende plek. Nadat zijn teamgenoot Daniel Ricciardo was uitgevallen, lag hij al vierde. Bij de pitstops won Verstappen een plek ten koste van Valtteri Bottas. Door een verkeerde bandenstrategie viel Hamilton terug naar de vierde plaats en kon Verstappen doorrijden tot de tweede plek.

Vorig jaar won Verstappen in Mexico na een ietwat saaie race waarin de Nederlander lang vooraan reed. "Ik hoop dat ik dit kunstje kan herhalen", aldus Verstappen. "Dit is zonder meer onze beste kans op nog een overwinning dit seizoen. Brazilië en Abu Dhabi liggen ons minder. We kunnen hier de race naar ons toe trekken."

Pechvogel Ricciardo

Teamgenoot Daniel Ricciardo viel wederom uit. De Australiër vertrekt na dit seizoen naar fabrieksteam Renault. Na zeges in China en Monaco werd de coureur nog lang gezien als gevaarlijke outsider voor de titel, maar na deze overwinningen scoorde de goedlachse Ricciardo geen enkele podiumplaats meer. Zeven keer viel hij uit.

"Het is gewoon botte pech", zegt Ricciardo. "Ik heb dezelfde onderdelen als Max, dus het is ook niet zo dat een monteur zit te klooien met onderdelen."

Na vijf maanden droogte snakt de Australiër naar een podium, of zelfs winst. "Dat geldt ook voor de crew. Ik hoop echt dat de komende races beter gaan, anders worden ze ziek van mijn gemopper. Het is zo frustrerend, maar zo wil ik geen afscheid nemen van dit team."

{poll}

Ster advertentie
Ster advertentie