Sport
NOS

Play-off Denemarken - Nederland: 'We staan er goed voor, maar zijn er nog niet'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Play-off Denemarken - Nederland: 'We staan er goed voor, maar zijn er nog niet'

De Nederlandse vrouwen kunnen vanavond een belangrijke stap zetten richting het WK voetbal in Frankrijk volgend jaar. Ze spelen in Viborg de tweede play-off wedstrijd tegen Denemarken. De eerste wedstrijd eindigde vrijdag in Breda in een 2-0 overwinning.

Verdedigster Desiree van Lunteren is nog altijd teleurgesteld dat de Nederlandse vrouwen zich niet rechtstreeks hebben geplaatst voor het WK. Nederland verloor begin september met 2-1 van Noorwegen en is nu aangewezen op dubbele play-offs om alsnog het eindtoernooi te halen. "We hebben goed gekeken naar wat we tegen Noorwegen fout hebben gedaan en zijn vrijdag met volle overtuiging en als één team het veld opgegaan", blikt ze terug op de wedstrijd in een uitverkocht stadion in Breda.

Nederland heeft met de 2-0 overwinning in de thuiswedstrijd een goede uitgangspositie voor de wedstrijd van vanavond in Viborg. Van Lunteren realiseert zich dat die uitgangspositie nog beter had kunnen zijn. "Het had zeker wel 3-0 kunnen zijn, maar zij hebben ook nog een bal op de lat geschoten. Ik ben blij dat die bal er niet is gegaan, want uitdoelpunten tellen dubbel. We staan er goed voor, maar zijn er nog lang niet."

Desiree van Lunteren. Bron: ANP

Dit is de opstelling van vanavond:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Van Lunteren verwacht dat Denemarken vanavond iets recht zal willen zetten. "Ik denk dat het een ander partijtje wordt dan de thuiswedstrijd. Ze zullen er wel een tandje bij willen doen. Een aantal Deense speelsters kan beter voetballen dan ze vrijdag hebben laten zien."

Denemarken - Nederland

Het duel Denemarken tegen Nederland is vanaf 18.00 uur live te volgen in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1.

Overstap

Van Lunteren maakte deze zomer de overstap van landskampioen Ajax naar sc Freiburg in Duitsland. Ze heeft het naar haar zin bij haar nieuwe club. "Het is wel even anders dan in Nederland. In Duitsland rennen ze heel veel", zegt ze lachend. Volgens Van Lunteren speelde bij haar oude club Ajax wel verzorgder voetbal. "Het is in Duitsland alleen maar gas geven. De bal wordt nooit een keer rustig rondgespeeld."

De Nederlandse presteert ook goed met haar nieuwe club. Freiburg staat verrassend tweede in de Bundesliga voor vrouwen. "We moeten nog wel tegen sterke tegenstanders als Bayern München en Wolfsburg. Hopelijk kunnen we aan hen ook goed weerstand bieden."

{poll}

Ster advertentie
Ster advertentie