Sport
EONOS

Van de Beek getergd: laten zien dat ik belangrijk kan zijn

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Van de Beek getergd: laten zien dat ik belangrijk kan zijn

Een uitstekende rentree van Ajax in het hoofdtoernooi van de Champions League. De Amsterdammers wonnen woensdagavond met 3-0 van AEK Athene, mede dankzij een goal van Donny van de Beek.

Donny van de Beek.mp3

In de Johan Cruijff Arena vielen alle doelpunten na rust. Linksback Nicolás Tagliafico maakte de eerste en laatste treffer. Tussendoor scoorde Van de Beek, die op dat moment net een kwartier in het veld stond als vervanger van Klaas-Jan Huntelaar.

"Dat ik belangrijk kon zijn met mijn invalbeurt voelt goed", vertelt de middenvelder, die na zijn goal juichte door met zijn armen over elkaar een tijdje stil te staan en boos te kijken. "Dat had ik niet van tevoren bedacht. Maar het was wel om te laten zien dat ik er ook nog ben en belangrijk kan zijn."

Teleurgesteld

Trainer Erik ten Hag koos bij afwezigheid van de geblesseerde verdediger Matthijs de Ligt voor Carel Eiting op het middenveld, waardoor Frenkie de Jong een linie naar achteren schoof en Van de Beek op de bank begon.

"Ik baalde er wel van. Ik had gehoopt dat hij voor mij zou kiezen. Maar als hij dat anders ziet heb ik dat te respecteren. Het doet wel pijn en je bent wel teleurgesteld. Maar dat lijkt me logisch."

Zondag speelt Ajax in de competitie de uitwedstrijd tegen landskampioen PSV.

Ster advertentie
Ster advertentie