Sport
BNNVARA

Bureau Sport: 'Alsof Sneijder te gast was op zijn eigen begrafenis'

foto: Annemieke van der Togtfoto: Annemieke van der Togt
  1. Nieuwschevron right
  2. Bureau Sport: 'Alsof Sneijder te gast was op zijn eigen begrafenis'

Elke vrijdag kijken Frank Evenblij en Erik Dijkstra voor Bureau Sport vooruit naar het komende sportweekend. Met dit keer aandacht voor: Oranje, Vuelta én de US Open!

Bureau Sport blikt vooruit op het sportweekend!

Oranje pakt punt tegen Frankrijk

Het Nederlands elftal begint zondag met een loodzware wedstrijd aan de Nations League. Wereldkampioen Frankrijk is de tegenstander in Parijs. De laatste keer dat Oranje te gast was in het Stade de France werd er met maar liefst 4-0 verloren, dus laten we hopen dat de mannen van Ronald Koeman nu beter bij de les zijn.

De winstpartij tegen Peru tijdens het afscheid van Wesley Sneijder was in ieder geval hoopgevend, al vonden Frank en Erik het bij vlagen ook wel gênant. "Bij vlagen leek het of Sneijdertje te gast was op zijn eigen begrafenis. Het ging wel ver."

Veel pech Kelderman in Vuelta

Ook de Vuelta dendert door. Voor deze Ronde van Spanje zet onze Erik zijn geld op Quintana, maar heeft nog een speciale vermelding voor Wilco Kelderman: 'Die jongen kan nog tegen een paal aanrijden die in de opslag staat!'

Zowel zaterdag als zondag krijgen de renners een aankomst bergop voorgeschoteld. Gaat er eindelijk een grote naam de macht grijpen in de Vuelta? Namens Nederland rijden Kelderman én Steven Kruijswijk nog in de voorste gelederen.

'Ik had medelijden met Federer'

Na een toernooi vol verrassingen is het dit weekend tijd voor de finales van de US Open. Zaterdag wordt bepaald welke vrouw er met de titel aan de haal gaat en zondag zijn de mannen aan de beurt.

Wie wordt de opvolgster van de uitgeschakelde Sloane Stephens en gaat Rafael Nadal zijn titel prolongeren? In ieder geval niet Roger Federer. "Die was zo hard aan het zweten in de wedstrijd dat hij werd uitgeschakeld, dat ik gewoon een beetje medelijden met hem kreeg", aldus Frank.

Ster advertentie
Ster advertentie