Sport

'Afscheidswedstrijd Sneijder tegen Peru slechte keuze'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Afscheidswedstrijd Sneijder tegen Peru slechte keuze'

[NOS] Het is het einde van een tijdperk: Wesley Sneijder neemt afscheid van het Nederlands Elftal. Na 134 internationale wedstrijden is hij recordinternational van Nederland. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman treedt vanavond om 20.45 uur aan tegen Peru in de Johan Cruijff ArenA.

Dat Wesley Sneijder één van de meest toonaangevende spelers is geweest in Oranje de afgelopen 10 jaar, ontkent niemand. Maar is het wel verstandig om de middenvelder een afscheidswedstrijd te gunnen, terwijl de eerste wedstrijd van de Nations League tegen Frankrijk wacht? NOS-commentatoren Frank Snoeks, Andy Houtkamp en Jeroen Elshoff discussiëren daarover in de NOS Voetbalpodcast van afgelopen maandag.

{podcast audio="57127" caption="De NOS Voetbalpodcast #4: ‘Is de groep van PSV in de Champions League wel zo moeilijk?’" }

"Die jongen is normaal gesproken geen lid van het Nederlands Elftal", vertelt Andy Houtkamp. "Het is een belangrijke wedstrijd richting de Nations League. Laten we na afloop van de wedstrijd afscheid van hem nemen met heel veel vuurwerk en laat hem door alle beschikbare handen gedragen worden door het stadion."

Frank Snoeks sluit zich aan bij Houtkamp: "Het is raar dat je na een periode van kommer en kwel en gemiste toernooien voor een nieuwe start staat. En dat de enige voorbereiding voor de Nations League een 'carnavalswedstrijd' wordt."

Ook Jeroen Elshoff is van mening dat het belang van de Nations League te groot is. "Je wil je straks tegen Frankrijk meten aan de wereldkampioen, dan kun je kijken hoe ver je staat met de ploeg. Ik ben benieuwd hoe Koeman dat gaat inkleden op de training."

Nederland - Peru

Volg de wedstrijd Nederland - Peru live vanaf 20.45 uur in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1.

Nations League

De oefenwedstrijd tegen Peru is de laatste voorbereiding voor de Nations League, waarin Nederland aantreedt tegen Duitsland en Frankrijk. Deze competitie is opgericht ter vervanging van de zogeheten 'oefeninterlands' en is een tweede mogelijkheid om je te kwalificeren voor het EK in 2020, naast de gebruikelijke kwalificatiepoule.

Het verschil van de Nations League met de reguliere kwalificatie, is dat in de Nations League slechts vier tickets naar het EK te verdelen zijn. De overige twintig tickets worden verdeeld via de reguliere kwalificatie. Deze competitie gaat in maart 2019 van start. De loting is op 2 december 2018.

{poll}

Ster advertentie
Ster advertentie