Sport
BNNVARA

De koning en koningin van het turnen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. De koning en koningin van het turnen

De zweetdruppels staan al weken op de bovenlip en het water is niet aan te slepen: het is warm in Nederland. Maar is het ook te warm om te bewegen? Mari Carmen Oudendijk, sportjournalist en -docent, had vorige week al een paar tips voor het warme weer. Deze keer de ultieme kijktip zodat je binnen kan blijven, lekker thuis in de schaduw: Turnen.

Hoewel Mari Carmen zelf geen groot fan was van de balk toen ze op de ALO zat, wil ze graag weten hoe Sanne Wevers daarover denkt. De kersverse Europees kampioene op dat onderdeel hing aan de lijn bij De Nieuws BV en genoot hoorbaar na. "Ik voel me heel goed, wel vermoeid. Het was een pittige week met veel wedstrijden maar voor ons als Nederlandse turndames fantastisch." Na de winst van het olympisch goud in Rio was Sanne een tijdje van de radar maar ontkracht dat dat iets heel negatiefs was. "Ik moest leren omgaan met het zijn van olympisch kampioen. Je moet weer een hele nieuwe manier van trainen vinden om jezelf te herpakken."

Van de koningin van het turnen naar de koning: Epke Zonderland. Na de olympische spelen was hij even weg. Hij werd vader en rondde zijn opleiding tot arts af. Zondag hangt hij weer aan de stok en Mari Carmen zit er klaar voor.

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter

Ster advertentie
Ster advertentie