Sport

Vandaag in de Tour de France: sprintersbal met vroege finish

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag in de Tour de France: sprintersbal met vroege finish

De Tour de France start dan eindelijk! De komende drie weken strijden 22 ploegen, gevuld met elk 8 wielrenners, om de truien en het dagsucces. En het begint vandaag allemaal met de etappe van Noirmoutier-en-l'Île naar Fontenay-le-Comte.

Deze etappe is welgeteld 201 kilometer lang. Het betreft een vlakke etappe en dus is de kans groot dat een sprinter na vandaag het geel aandoet. Om dat te realiseren moeten de sprintploegen echter wel constant op hun hoede zijn. Het grootste gedeelte van de etappe voert namelijk langs de kust. En dat betekent een grotere kans op waaiers.

Foto: www.letour.fr

De gele trui

Wanneer alle ploegen hier echter goed mee om weten te gaan, dan is er een groot aantal deelnemers dat kan meedingen voor de winst. Daar het tevens de strijd om het eerste geel betreft, geeft ook iedereen alles om als eerste binnen te komen. En let op! De verwachting is dat de renners tussen 15.30 uur en 16.15 uur binnenkomen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Er is vandaag ook meteen kans op een Nederlandse zege, die dan tot uiting moet komen door sprinter Dylan Groenewegen. De jonge renner won vorig jaar op fenomenale wijze de slotetappe van de Tour. En ook dit jaar kan hij hoge ogen gooien in de sprintetappes.

Peter Sagan

Maar Groenewegen kent dit jaar veel concurrenten. De Tour is acht potentiële sprintetappes rijk en daardoor trekt de 's werelds grootste wielerronde dit jaar veel van 's werelds beste sprinters. Wellicht het meeste getergd van allemaal is wereldkampioen Peter Sagan. De Slowaak werd vorig jaar door de organisatie uit de tour gezet. En dit jaar is hij er op gebrand zich weer het groen toe te eigenen.

Naast Groenewegen en Sagan zijn er dus nog veel andere gegadigden voor de winst. Denk hierbij aan Gaviria, Kittel, Greipel, Matthews, en Démare om maar een paar namen te noemen. Wie denk jij dat er vandaag wint?

{poll}

Ster advertentie
Ster advertentie