appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Reporter Radio

Presentatoren

Niels Heithuis

Niels begon zijn professionele radiocarrière als nieuwslezer bij Sky Radio. “Daar heb ik het heimelijke genoegen van over gehouden om nieuwsberichten te schrijven. Dat komt bij Reporter Radio goed van pas. We hebben vaak nieuws dat we aan andere media sturen.” Sky-nieuws werd het latere ANP Radio, dat nieuwsbulletins voor commerciële omroepen maakte. In de jaren negentig werkte Niels daar en bij Classic FM. Voor een deel zat hij toen nog op de School voor Journalistiek in Utrecht, waar hij in 1997 afstudeerde in de richting radio.

In 2000 stapte hij over naar de publieke omroep toen hij bij de VARA in dienst kwam als verslaggever bij het onderzoeksprogramma Binnenlandse Kwesties. In 2003 zat hij bij Omroep West, om vervolgens zijn entree te maken bij BNR Nieuwsradio. Daar begon hij als presentator van het Kamerledendebat De Lobby. Het meest bekend werd hij als presentator van het nieuwsprogramma On the Move tijdens de avondspits, waarvoor hij in 2008 de Marconi Award voor Beste Programma ontving.

In 2011 verliet hij BNR om verder te gaan als freelance journalist voor onder meer het AT5 tv-nieuws in Amsterdam. In 2013 verving hij Bert Kranenbarg als presentator van Knooppunt Kranenbarg op Radio 2. Sinds begin 2014 presenteert Niels De Ochtend van 4 in het weekend op NPO Radio 4 en Reporter Radio op NPO Radio 1. “Het mooiste is als de uitzending onverwachte wendingen krijgt: iemand zegt iets wat hij niet van plan was, er is breaking news of er zijn flitsen van een sportwedstrijd. Dan ben ik als radiomens het meest in mijn element. En als we nieuws maken, natuurlijk."

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1