appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Reporter Radio

Luister terug

De Monsanto Papers

zondag 28 mei 2017

Het omstreden onkruidbestrijdingsmiddel Roundup ligt opnieuw onder vuur. Europese autoriteiten stelden onlangs dat het middel veilig is en niet kankerverwekkend. Maar documenten van de producent Monsanto, die via een Amerikaanse rechtbank openbaar zijn gemaakt, werpen een nieuw licht op de Europese beoordeling.

VerslaggeversVincent Harmsen en Berna van Vilsteren bekeken de documenten en de onderzoeken naar de schadelijkheid van Roundup. Speelt Monsanto wel open kaart?

In de studio regeert Ingrid Becks van het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb). Het Ctgb gaat over de toelating voor de Nederlandse markt.

In samenwerking met OneWorld, zie dossier Monsanto Papers

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1