appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Reporter Radio

Presentator: Niels Heithuis

Luister terug

Twee voormalig hoofden AIVD over de dilemma's bij de dienst

zondag 3 januari 2021

Hoe is het om hoofd van de AIVD te zijn? Tegen welke dilemma's loop je dan aan? In een openhartig gesprek met Sybrand van Hulst en Rob Bertholee bespreken we de dilemma's van de geheime wereld van de AIVD. Zij delen de overwegingen die zij hebben als het aankomt op samenwerken met andere inlichtingendiensten en over de verhouding  met de ministers. Voor het eerst geven twee voormalig hoofden van de dienst inzicht in de lastige afwegingen die zij soms moeten maken.

Dossier AIVD is een podcastserie van Wil van der Schans (samensteller bij Reporter Radio) en Constant Hijzen (universitair docent Institute of Security and Globlal Affairs). De afleveringen zijn hier te beluisteren.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1