appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Reporter Radio

Presentator: Niels Heithuis

Luister terug

Het parlementaire onderzoek naar Wirecard

zondag 29 november 2020

Voor een van Duitslands grootste techbedrijven, Wirecard, viel deze zomer het doek. Het bedrijf biedt online betaaldiensten aan en maakte de afgelopen jaren een ongekende economische groei door. Maar, de cijfers in de boeken bleken niet te kloppen. 1,9 miljard euro was onvindbaar. Vervolgens kelderden de koersen, ging het bedrijf failliet en werd de topman, Markus Braun, opgepakt. Ondertussen zijn er veel vraagtekens rondom het handelen van toezichthouders, de accountant en de politici. In een parlementair onderzoek proberen de Duitsers te achterhalen wat er precies is gebeurd en welke fouten er zijn gemaakt. Wat zijn de gevolgen van het falende toezicht?  

Te gast zijn Duitslandcorrespondent Rob Savelberg en Niels Lemmers, Head Public & Regulatory Affairs van beleggersvereniging European Investors.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1