appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Reporter Radio

Presentator: Niels Heithuis

Luister terug

De gigantische winstmarges van Brabantse zorgbedrijven

zondag 18 oktober 2020

Gemeenten zijn steeds meer geld kwijt aan jeugdhulp. Het gaat om kinderen met bijvoorbeeld ADHD of kinderen die dyslectisch zijn. Gemeenten vergoeden die hulp, maar tegelijkertijd maken de zorgbedrijven die de hulp leveren grote winsten.

Follow the Money en het Brabants Dagblad deden onderzoek naar zorgwinsten in Brabant. De winst van zorgaanbieders loopt in de miljoenen. Er zijn zelfs aanbieders die aangeven dat de tarieven die gemeenten betalen naar beneden kunnen. Maar het systeem blijft onveranderd.

Judith Spanjers (Follow the Money) en hoogleraar Bestuurskunde Menno Fenger (Erasmus Universiteit Rotterdam) zijn te gast om te praten over de manier waarop zorgbedrijven aan hun hoge winstmarges komen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1