appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Reporter Radio

Presentator: Niels Heithuis

Luister terug

ReportersNL: de spoedeisende hulp verdwijnt

zondag 27 september 2020

Het sluiten van spoedeisende hulpposten (SEH) zorgt voor problemen in de regio. Experts waarschuwen voor vermindering van kwaliteit van zorg en toegankelijkheid na het sluiten van de posten. De afgelopen tien jaar zijn er 22 SEH-posten verdwenen en die trend zet door. 

In samenwerking met dataplatform Pointer en regionale partners Omroep Gelderland, Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en Noord-Hollands Dagblad onderzochten we de gevolgen van het verdwijnen van spoedeisende hulpposten.  

Te gast is Suzanne Kruizinga, voormalig bestuurder van het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen en een van de eerste SEH-artsen in Nederland.   

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1