appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Miss Podcast

Reporter Radio

Presentator: Niels Heithuis

Luister terug

ReportersNL: Twijfels over 'onafhankelijk' onderzoek in de gemeente

zondag 13 september 2020

Verdachte geldstromen, onbevoegd personeel en slechte zorg. Samen met de Leeuwarder Courant deed Reporter Radio onderzoek naar de Friese zorginstelling Aventura, waar volgens betrokkenen van alles mis was. Door onze publicaties stelde de gemeente een onafhankelijk onderzoek in naar de zorginstelling, wat gedaan werd door externe partijen.

Vorige week kwam al in onze uitzending naar voren dat de inhoud het onderzoeksrapport tekort schiet. Een week later staat ook de onafhankelijkheid van het onderzoek ter discussie. Uit nieuwe informatie blijkt de de gemeente onderdeel is geweest van de onderzoekscommissie die het onderzoek overzag. Iets waar de gemeenteraad niet over was ingelicht. We praten erover met Goos Bies van de Leeuwarder Courant.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1