appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Met het Oog op Morgen

Reporter Radio

Presentator: Niels Heithuis

Luister terug

Nieuw bewijs in het dossier ongefundeerde rijkeuringen voor mensen met autisme

zondag 6 september 2020

Jaarlijks moeten duizenden mensen met een diagnose binnen het autistisch spectrum zich op hun rijgeschiktheid laten keuren bij het CBR, het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen. Vorig jaar toonde Reporter Radio aan dat er geen wetenschappelijk bewijs is waaruit blijkt dat mensen met autisme een gevaar op de weg vormen. Toch adviseerde de Gezondheidsraad al in 2013 dat mensen met autisme gekeurd moeten worden.

Zondagavond om 19:30 in Reporter Radio op NPO Radio1: nieuwe ontwikkelingen binnen het stigmatiserende dossier rondom rijgeschiktheid en autisme. Te gast zijn directeur van de Nederlandse Vereniging voor Autisme Karol Henke en D66 Tweede Kamerlid Rutger Schonis.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1