appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Reporter Radio

Presentator: Niels Heithuis

Luister terug

Zomerserie lessen van Corona: de gevolgen voor de veiligheid

zondag 30 augustus 2020

Door de Coronacrisis wordt ons besef over veiligheid flink op de proef gesteld. Worden de noodverordeningen, die de anderhalve-meter-samenleving handhaven het nieuwe normaal? En wordt iedere burger daarmee een potentiele verdachte, die in de gaten moet worden gehouden? Hoe ziet veiligheid er uit in tijden van en na Corona?

In deze aflevering van onze zomerserie 'Lessen van Corona' is filosoof en criminoloog van de Vrije Universiteit Amsterdam Marc Schuilenburg te gast. Met hem praten we over de welke invloed de Corona-crisis heeft op de veiligheid. Maar ook bespreken we de invloed van Black Lives Matter op ons denken over veiligheid. Hoe vullen bijvoorbeeld het begrip ‘defunding the police’ in in Nederland.
Ook bespreekt Marc Schuilenburg het begrip ‘ecocide’. De mensheid vernietigt straffeloos het ecosysteem, met alle gevolgen van dien.


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1