appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Reporter Radio

Presentator: Niels Heithuis

Luister terug

Zomerserie Lessen van Corona: de vraag naar medicijnen

zondag 16 augustus 2020

Ineens hadden we extra geneesmiddelen nodig voor mensen op de IC’s. Covid-19 sloeg toe en verschillende middelen werden getest om coronaverschijnselen te bestrijden. Maar hét medicijn tegen Covid-19 is er nog niet.
Wat betekende die hectiek voor Hennie Henrichs van Teva Pharmachemie in Haarlem?

In de zomerserie Lessen van Corona is Hennie Henrichs te gast, algemeen directeur van de enige fabriek die in Nederland substantiële hoeveelheden geneesmiddelen maakt.

In een lang interview komen de volgende onderwerpen aan bod: de impact van Covid-19 op de medicijnvoorraden, het effect van marktwerking op de geneesmiddelenvoorziening, oude medicijnen inzetten voor andere ziektes en het maken van geneesmiddelen in Europa.
De muziekkeuze van Hennie Henrichs: Dire Straits met Private Investigations

Lees hier het artikel met drie belangrijke momenten uit het gesprek. 

Presentatie: Niels Heithuis

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1