appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Reporter Radio

Presentator: Niels Heithuis

Luister terug

China's plan met de wereld

zondag 9 augustus 2020

China heeft een plan met de wereld: het legt de nieuwe zijderoute naar Europa aan, het bouwt bruggen en spoorlijnen in Afrika, het breidt zijn invloed uit in de Zuid-Chinese zee. Maar toen was daar ineens corona. Hoe schopt dat China’s grand plan in de war? 
Sinoloog  Henk Schulte Nordholt schreef het boek China en de barbaren. Hij formuleert een antwoord op de vraag hoe de positie van China in de wereld veranderd is sinds de corona-crisis.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1