appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: EenVandaag

Reporter Radio

Presentator: Niels Heithuis

Luister terug

ReportersNL: Strijd om illegale koopzondag in Elburg

zondag 26 juli 2020

Het Gelderse Elburg haalde het landelijke nieuws toen ondernemers in de stad een illegale koopzondag organiseerde. In de christelijke gemeente riep de actie heftige reacties bij de politiek op. Een gemeenteraadslid van de SGP vergeleek de winkeliersvereniging zelfs met een drugskartel.

De historische vestingstad trekt veel toeristen en worstelt met de strijd tussen geloof en commercie. Een reportage van Thijs van Dorssen, in samenwerking met journalist Rik Kapitein van Omroep Gelderland. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1