appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Reporter Radio

Presentator: Niels Heithuis

Luister terug

ReportersNL: Kanaalverzakkingen Twente blijven raadsel

zondag 28 juni 2020

In ReportersNL wekelijks aandacht voor regionale onderzoeksjournalistiek. Deze week een verhaal van Tubantia over het kanaal Almelo-De Haandrik. Dat kanaal werd uitgediept om meer transport mogelijk te maken, maar tijdens de werkzaamheden raakten huizen beschadigd.

De bron van alle ellende zouden de werkzaamheden zijn, althans dat werd aangenomen. Uit onderzoek, dat werd ingesteld door de provincie, blijkt nu dat de schade hoogstwaarschijnlijk niet door de werkzaamheden komt. En dus blijven de bewoners met veel vraagtekens – en een financiële strop – achter. Kelly Adams van Tubantia volgt het dossier en schetst de recente ontwikkelingen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1