appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuws en Co

Reporter Radio

Presentator: Niels Heithuis

Luister terug

Patiënten de dupe van medicijnwisseling

zondag 21 juni 2020

Nederland heeft al zeven jaar ernstige medicijntekorten. Als het medicijn dat je normaal gebruikt er niet is, krijg je een vervangend medicijn. Beter iets dan niets zou je zeggen maar bij sommige medicijnen kan dat echt niet, dan is een ander middel slecht voor je gezondheid.

Leer hier het achtergrondartikel: Wisselen van medicijn, hoezo?

Klik op de player voor de reportage met Marianne Geervliet, Eva Parro de la Paz en Daniëlle Bouwmeester over de gevolgen van het wisselen van medicijnen.
Tweede Kamerleden Corinne Ellemeet van GroenLinks en Henk van Gerven van de SP gaan samen een motie indienen bij het nota overleg van maandag 29 juni (over gezondheidszorg/cure) om het probleem van wisselen van medicijnen opnieuw onder de aandacht van VWS te brengen. 

Reportage: Joga Brouwers
Presentatie: Niels Heithuis
Voor vragen en opmerkingen, mail naar reporterradio@kro-ncrv.nl en/of twitter: @reporterradio1

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1