appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Reporter Radio

Presentator: Niels Heithuis

Kansspelautoriteit machteloos tegen gokelementen FIFA

zondag 7 juni 2020

Het is onwenselijk en volgens de Kansspelautoriteit zelfs illegaal, maar het gokelement in het voetbalspel FIFA is niet te verbieden. De game maakt gebruik van betaalde verrassingspakketjes waarmee goudgeld wordt verdiend. Jongens en meisjes jonger dan achttien jaar worden op die manier blootgesteld aan gokken, vindt de Kansspelautoriteit. Producent EA is het daarmee oneens en blijft volhouden dat het spel 'leuk' en 'aantrekkelijk' is voor de jeugd. Het zou niets met gokken te maken hebben.

In een uitgebreide reportage van Jessica Merkens, Ron Broeders en Benjamin de Bruijn wordt het verdienmodel van de game FIFA uit de doeken gedaan. Hoe de producent grote winsten boekt en hoe spelers zelfs verslaafd kunnen raken door de gokelementen in het spel.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1