appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Reporter Radio

Luister terug

ReportersNL: Kinderarmoede in Limburg

zondag 21 januari 2018

In Limburg leiden er 16.900 kinderen aan kinderarmoede. Dit ligt hoger dan het Nederlands gemiddelde. Vorig jaar is heel veel over kinderarmoede gepubliceerd. Het Sociaal Planbureau, de Sociaal Economische Raad en de Kinderombudsman kwamen allemaal met rapporten en cijfers. Maar wat zijn de verhalen achter deze cijfers? Judith Janssen van de Limburger doet 4 weken lang onderzoek naar kinderarmoede in de provincie en vertelt. 

Dit is het eerste dossier van het project 'Wat beweegt Limburg', waarin verslaggevers van de Limburger zich vier weken lang in één specifiek vraagstuk verdiepen. Klik hier om de dossiers, waaronder 'kinderarmoede', te volgen. 
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1