appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Spraakmakers

Reporter Radio

ReportersNL: De Friese smokkelroute

zondag 17 november 2019, 19:48 uur

In de Tweede Wereldoorlog zijn er 210 kinderen vanuit Amsterdam over het IJsselmeer naar Friesland gesmokkeld. Een bijzonder stukje Friese geschiedenis. En zo dachten ze er ook over bij de Leeuwarder Courant, Het Friesch Dagblad, Omroep Friesland en Stichting De Verhalen. Reden genoeg om samen een groot project op te starten en naar de 70 overgebleven kinderen opzoek te gaan. 

Zondagavond om 19:45 in ReportersNL komen Marja Boonstra van de Leeuwarder Courant en documentairemaker Gerard van der Veer - die al eerder aandacht besteedde aan dit onderwerp - vertellen over de smokkelroute naar Friesland.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1