appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Spraakmakers

Reporter Radio

ReportersNL: Met je piemelfoto in de tang

zondag 1 december 2019, 19:46 uur

Honderden jongens liepen in de val van de bende van Leiden. De oplichters deden zich met nepaccounts op social media voor als meisje en wisten op die manier naaktfoto's te krijgen van jongens. Die jongens werden vervolgens afgeperst. De bende van Leiden maakte 100.000 euro buit. 

Henk Runhaar van het Noordhollands Dagblad dook in de zaak en ontdekte dat er grote schaamte is onder slachtoffers. Bovendien zijn steeds meer jongens slachtoffer. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1