appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Met het Oog Op Morgen

Reporter Radio

Het taboe rond homoseksualiteit op streng religieuze scholen

zondag 9 februari 2020, 19:03 uur

Homoseksualiteit is nog steeds een taboe op streng gereformeerde scholen, blijkt uit onderzoek van Pointer, het datajournalistieke platform van de KRO-NCRV. Een op de vijf reformatorische scholen vindt het homohuwelijk onacceptabel, blijkt uit een analyse van schoolprofielen. Seks mag volgens de scholen alleen tussen man en vrouw plaatsvinden.

Hoe ver mag een school gaan in het veroordelen van homoseksualiteit? Een gesprek met Johannes ter Hoor, voorzitter van de organisatie Homo in de Klas en hoogleraar Onderwijsrecht Paul Zoontjens over het spanningsveld tussen de vrijheid van onderwijs en het gelijkheidsbeginsel uit onze grondwet.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1