appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken

Reporter Radio

ReportersNL: bevrijd uit een sekte

zondag 2 februari 2020, 19:05 uur

In de jaren ’80 besluit de moeder van Hannelore - samen met Hannelore - in een klooster in Velddriel te gaan wonen. Het blijkt een sekte te zijn, waar manipulatie, machtsmisbruik en ook seksueel misbruik centraal staan. Op haar 17e wordt Hannelore bevrijd uit de sekte, door een agent uit Tubbergen. Nu, jaren later, wil Hannelore haar verhaal doen om anderen te waarschuwen voor de gevaren van sektes. 

Annemieke Schakelaar vertelt zondag in ReportersNL – de rubriek waarin regionale onderzoeksjournalistiek wordt bejubeld – over haar documentaire over Hannelore die ze voor Omroep Gelderland maakte.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1