appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken

Reporter Radio

ReportersNL: Psychiatrische instellingen voor criminelen onterecht gekort

zondag 26 januari 2020, 19:20 uur

Forensische zorginstellingen, de instellingen die zwaar psychiatrische misdadigers behandelen, dreigen kopje onder te gaan. Het gaat om mensen als Bart van U. de moordenaar van Els Borst en Michael P., veroordeelt voor de moord op Anne Faber. 

Het Ministerie van Justitie en Veiligheid moet een verlaging doorvoeren op de vergoedingen die deze zorginstellingen betaalt krijgen. Dit konden de acht grootste instellingen niet verkroppen. Voor hen was dit reden genoeg om een kort geding tegen de staat aan te spannen. Komende dinsdag doet de rechter uitspraak. 

Henk Runhaar, van het Noord-Hollands Dagblad, belde met de drie grootste zorginstellingen en ontdekte hoe het kan dat deze instellingen in financieel noodweer dreigen te raken.   

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1