appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Reporter Radio

Pionieren in de polder: het zorgmonopolie in Hollands Kroon

zondag 15 december 2019, 19:00 uur

In 2016 ging Hollands Kroon een uniek partnerschap aan met een commercieel bedrijf om de zorg voor alle inwoners in de gemeente te organiseren. Dé manier om de zorg efficiënt en dichtbij de burger te verlenen, volgens de wethouder. Maar inwoners en raadsleden maken zich zorgen over de verstrekkende invloed van zorgmonopolist Incluzio. 

Het onderzoek van Reporter Radio is uitgevoerd in samenwerking met Follow the Money. Voor Follow the Money scheef Eelke van Ark het artikel Hoe een schoonmaakgigant in gemeente Hollands Kroon zorgmonopolist werd met medewerking van Nina Rijnierse bij de research. 


Onderzoeker Niels Uenk: 'Model Hollands Kroon op gespannen voet met gedachte van de wet'


Pionieren in de polder: het zorgmonopolie in Hollands Kroon


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1