appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuwsweekend

Reporter Radio

Aan de zijlijn in de kinderopvang

zondag 22 september 2019, 19:00 uur

Pedagogisch medewerkers in de kinderopvang zijn plotseling diplomaloos geraakt. Dat komt door de nieuwe cao waarin een herziene diplomalijst is opgenomen. Die lijst zorgt ervoor dat vooral mensen met een ouder diploma niet zomaar terug kunnen naar de kinderopvang.

Het gaat om zogenaamde herintreders, mensen die na een uitstapje terug willen naar de kinderopvang. Omdat de opleidingen die zij hebben gedaan uit de cao zijn gehaald, kunnen ze niet zomaar terug. Er moet gelijkstelling aangevraagd worden, een procedure die maanden kan duren. Ondertussen heeft de kinderopvang te maken met een arbeidstekort. Er is nu al een tekort van 3.000 medewerkers en dat tekort zal de komende jaren oplopen, blijkt uit onderzoek van Prismant.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1