appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: dr Kelder en Co - Pandemie en revolte & Italië

Reporter Radio

Help! de klusjesman kijkt mee

zondag 15 september 2019, 19:00 uur

Nietsvermoedend laat u een klusjesman binnen van uw woningbouwcorporatie. Uw keukenkastje wordt netjes gerepareerd, maar dat is niet alles…. Er wordt sinds kort zonder dat u het weet meegekeken achter uw voordeur. Zit een kind ziek thuis, is het vies in huis, ziet uw hond er verwaarloosd uit? Allemaal mogelijke signalen. Stichting Kadera geeft sinds december 2017 trainingen aan medewerkers van woningbouwcorporaties met als doel kinder-, ouder en dierenmishandeling te herkennen en te signaleren. Gefinancierd door de Europese Unie, als onderdeel van het safe at home project.

Verslaggever Ellen van den Berg woont zo’n training bij.

In de studio Majone Steketee, algemeen directeur van het Verwey-Jonker instituut en bijzonder hoogleraar Huiselijk geweld aan de Erasmus Universiteit.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1