appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Reporter Radio

Leven met de maffia deel IV

zondag 18 augustus 2019, 19:00 uur

In onze zomerserie 'Leven met de maffia' reist verslaggever Gabriella Adèr af naar de prachtige streek Calabrië. Azuurblauwe zee, groener dan groene bossen, en prachtige dorpjes. Maar ook de thuisgrond van één van de machtigste maffia-organisaties van de wereld: de ‘Ndrangheta.

De maffia heeft één hele belangrijke ongeschreven regel: er wordt niet uit de school geklapt. De omertà is heilig. Hoe gevaarlijk is het eigenlijk voor journalisten om hun werk te doen? Gabriella en journalist Sanne de Boer ontdekken bij het graf van een jonge Calabrese vrouw hoe gruwelijk iemand gestraft wordt, die over de criminele activiteiten van de ‘Ndrangheta spreekt. Ook haar trieste verhaal blijkt aan Nederland gelinkt.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1