appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Reporter Radio

ReportersNL: Regenboogbeleid in Friesland

zondag 4 augustus 2019, 19:34 uur

Terwijl Amsterdam tijdens Gay Pride in alle kleuren van de regenboog kleurt, is de situatie op het Friese platteland totaal anders. Friese kinderen krijgen nauwelijks voorlichting over homoseksualiteit. Zorgwekkend, aldus het COC, want juist in Friesland is de hetero-norm sterk.

In ReportersNL vertelt journalist Jantien de Boer van de Leeuwarder Courant over het LHBTI-beleid in Friesland. De Boer interviewde Sipke Jan Bousema over de acceptatie van homoseksualiteit in Friesland. Bousema vertelt in de uitzending over zijn ervaringen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1