appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Reporter Radio

ReportersNL: De race tussen Zandvoort en Assen is nog niet beslecht

zondag 12 mei 2019, 19:32 uur

Wanneer hij moet racen, kleuren de stadions in het buitenland oranje. Met het aantreden van Max Verstappen in de Formule1, is Nederland weer gek op de geur van verbrand rubber en dat is niet onopgemerkt gebleven. De organisatoren – Formula One Management – willen nu het racespektakel naar Nederland halen. De vraag is alleen: wordt het Assen of Zandvoort? Het lijkt erop dat het circuit in Zandvoort de race gaat winnen, maar er wordt pas afgevlagd, wanneer de uitslag officieel bekend is. Geruchten gaan dat volgende week, tijdens de Jumbo Racedagen in Zandvoort, de uitslag bekend gemaakt wordt. Heel spannend, maar dat is niet het enige wat speelt: de voor- en tegenstanders gooien over en weer met modder. De tegenpartij zit namelijk helemaal niet te wachten op nog meer herrie en op dat tegengeluid zitten de voorstanders weer niet te wachten. 

Henk Runhaar van het Noordhollands Dagblad en Willem Dekker van Dagblad van het Noorden hielden beiden de ontwikkelingen in de gaten en maken zondag om 19:45 de balans op.   

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1