appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Reporter Radio

ReportersNL: hoe de Knokploeg van Aalten verraden werd

zondag 28 april 2019, 19:15 uur

De Knokploeg van Aalten wordt op 20 april 1944 - op de verjaardag van Adolf Hitler - verraden door Willy Markus. Het is een grote tegenslag voor het verzet in het oosten van het land, waarin de KP-Aalten een belangrijke rol speelt.

Omroep Gelderland werkt een jaar lang met een vijfkoppige redactie aan verhalen over 75 jaar bevrijding. In ReportersNL - waarin regionale verhalen centraal staan - vertelt Dick Plekkenpol van Omroep Gelderland over de geschiedenis van de Knokploeg van Aalten.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1