appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Miss Podcast: Yvette van Boven

Reporter Radio

ReportersNL: hardnekkige armoede in Gelderland

zondag 21 april 2019, 19:05 uur

Armoede, werkloosheid, schulden, criminaliteit: deze maatschappelijke problemen concentreren zich in de armste buurten in Arnhem. Ook hier moest de Vogelaaraanpak de wijken uit het slob halen. Dit werkte tijdelijk, maar met de komst van de nieuwe woningwet in 2015, stagneerden de verbeteringen. Mensen met lage inkomens mogen alleen nog maar in de allergoedkoopste woningen wonen, om zo de huurtoeslagen terug te dringen. Het gevolg: de allerarmsten wonen daardoor op een kluitje. Woningcorporaties in Arnhem trekken nu aan de bel; als er niets gebeurt, dan zal de situatie alleen maar verslechteren. 

Jende Terpstra van Omroep Gelderland dompelde zichzelf twee weken lang onder in de wijk Immerloo II en onderzocht wat armoede betekent.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1