appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Reporter Radio

Frauderende gerechtsdeurwaarders buiten schot

zondag 7 april 2019, 19:00 uur

De afgelopen jaren zijn er zo'n 500 claims ingediend bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. Het gaat om schulden die niet teruggevorderd konden worden, omdat frauderende gerechtsdeurwaarders het geld hadden weggesluisd. Schuldeisers kunnen dan bij het ministerie terecht om dat geld alsnog te krijgen. Het ministerie zou dan beslag kunnen leggen bij die gerechtsdeurwaarders om een deel van die schuld terug te vorderen. Maar opvallend: dat gebeurt in de praktijk niet. De meeste dossier liggen voor langere tijd op de plank. 

Wilt u uw ervaringen delen of heeft u tips n.a.v. dit onderwerp? Mail ons dan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1