appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Reporter Radio

Wie draait op voor de gevolgen van de containerramp?

zondag 31 maart 2019, 19:05 uur

De financiële afhandeling van de containerramp boven de Waddeneilanden laat nog op zich wachten. Op 1 en 2 januari sloegen 342 containers over boord van het vrachtschip MSC Zoë. De Waddeneilanden werden overspoeld met My Little Pony’s, speelgoedauto’s en plastic verpakkingen. Vissers en gemeenten hebben schade van de containerramp, maar nog steeds is onduidelijk wat de verzekeraar zal vergoeden. De verzekeraar spreekt van een inventarisatiefase.

In samenwerking met de Leeuwarder Courant brengt Reporter Radio de stand van zaken in kaart. Met een reportage van Benjamin de Bruijn, in de studio geeft Saskia van Westhreenen (Leeuwarder Courant) uitleg over de situatie.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1