appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Reporter Radio

Luister terug

Onder vals voorwendsel

zondag 17 november 2019

Controle op de identiteit van vreemdelingen die naar Nederland komen is van groot belang. Met de vluchtelingenstroom uit het Midden Oosten is er kans dat terroristen zich voordoen als iemand anders.
In het verleden lukte het een grote groep uit China om met een andere identiteit en leeftijd toch verblijf in Nederland te krijgen. Nu proberen ze hun echte identiteit weer terug te krijgen.
Tien jaar gelden constateerde de Adviescommissie Vreemdelingenzaken dat er weinig bekend was over identiteitsfraude aan de Nederlandse grenzen. Ook werd er onderling slecht samengewerkt door verschillende diensten. Hoe is de situatie nu?

Een onderzoek van Wil van der Schans en Peter Mom, in samenwerking met IBestuur

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1