appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuws en Co

Reporter Radio

Luister terug

ReportersNL: Notarissen in het nauw

zondag 26 mei 2019

Als notaris ook nog eens handelen in vastgoed, dat mag niet. Een 28-jarige kandidaat Notaris deed het wel, in drie jaar tijd zette hij 24 panden op zijn naam. Als notaris speel je een belangrijke rol bij het tegengaan van witwassen. Schijn van belangenverstrengeling moet dus worden tegengegaan, zelfs zover dat het handelen in vastgoed bij wet is verboden. De 28-jarige die de wet aan zijn laars lapte, liet de akten ondertekenen door het notariaat waar hij werkzaam was. Zijn baas vond het geen enkel probleem. Reden voor het Bureau Financieel Toezicht om een klacht over beide heren in te dienen bij de tuchtrechter, deze wordt momenteel onderzocht. 

Pim Lindeman en Angelique Kunst van de Twense Courant Tubantia doken in de zaak en hielden tientalen vastgoedtransacties van het notariaat tegen het licht.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1